Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 10:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/snal-budget-till-att-forebygga-ohalsa-kan-sanka-valfarden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Snål budget till att förebygga ohälsa kan sänka välfärden”

Genom en kombination av ändrade levnadsvanor med viktnedgång, hälsosammare matvanor och ökad fysisk aktivitet kan typ 2-diabetes förebyggas eller skjutas upp hos 60 procent av dem med ökad risk, skriver artikelförfattarna.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

DN DEBATT 6/9.

Fyra KI-professorer: Det är hög tid att satsa rejält på att förebygga att en stor del av befolkningen drabbas av folksjukdomar.

Sjukdomar som leder till allvarligt försämrad hälsa, lidande och död. Vi föreslår därför att landets regioner lägger ytterligare 1 procent av hälso- och sjukvårdsbudgeten på att förebygga sjukdom. Det förbättrar hälsan och sparar vårdkostnader.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.