Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 05:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sociala-medier-ar-ett-hot-mot-demokratin-i-europa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sociala medier är ett hot mot demokratin i Europa”

Tillit till sociala medier bidrar till att man litar mindre på parlamenten, nationella regeringar och lokala styren samt politiska partier, skriver Mikael Sandberg.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

DN DEBATT 25/5. En ny undersökning av unga européers attityder visar att tilliten till sociala medier är påvisbart skadlig genom att den negativt påverkar tilliten till politiska institutioner och därigenom även det politiska deltagande i olika former. Ett undantag i Europa när det gäller tillit till institutioner och framtida politiskt deltagande är Sverige, skriver statsvetaren Mikael Sandberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.