Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 00:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/socialdemokraterna-bor-bilda-regering-med-hela-alliansen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Socialdemokraterna bör bilda regering med hela alliansen”

Idealet om det öppna samhället kan kanske samla partierna över blockgränserna? I så fall skulle socialdemokraterna och de borgerliga kunna bilda en majoritetsregering, skriver artikelförfattaren.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Minoritetspolitiken har gått i baklås. Tre block, vart och ett utan egen majoritet, förhindrar varandras statsministerkandidater. Dagens samhällsproblem kräver en stark regering. Men att spräcka alliansen vore ett misstag. Socialdemokraterna bör bilda en majoritetsregering med hela alliansen, skriver Leif Lewin, professor emeritus, Uppsala.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.