Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 10:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/socialdemokraterna-har-blivit-ett-raddhagset-parti/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Socialdemokraterna har blivit ett räddhågset parti”

Lars Ohly i generalangrepp på de rödgröna kamraterna: En allt mer högeranpassad socialdemokrati saknar relevans och existensberättigande. Socialdemokraterna och Miljöpartiet ville lägga sig så nära Alliansens politik som möjligt under valrörelsen. Det var dömt att misslyckas. Ett exempel var hanteringen av den rödgröna rege­ringsplattformen, som kraftigt försenades. Orsaken var att Socialdemokraterna ville invänta Alliansens plattform så att vi skulle kunna anpassa oss efter den. Det handlar om räddhågsenhet och en skriande brist på självförtroende. Socialdemokratin vågar inte stå för något samhällsförändrande, vågar inte utmana opinioner på någon avgörande punkt. En socialdemokrati som inte ökar jämlikheten och minskar klyftorna saknar existensberättigande, skriver Lars Ohly.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.