Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 16:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/socialdemokraterna-har-outsourcat-sin-framtid/

DN Debatt

DN Debatt. ”Socialdemokraterna har outsourcat sin framtid”

Socialdemokraterna har ”outsourcat” framtiden och låtit den tas över av partier som tar väljare och formar om spelplanen i riktning bort från ekonomisk-politiska fördelningsperspektiv. Därmed förlorar socialdemokratin sin problemformuleringsmakt på område efter område, skriver artikelförfattarna.
Socialdemokraterna har ”outsourcat” framtiden och låtit den tas över av partier som tar väljare och formar om spelplanen i riktning bort från ekonomisk-politiska fördelningsperspektiv. Därmed förlorar socialdemokratin sin problemformuleringsmakt på område efter område, skriver artikelförfattarna. Foto: Roger Turesson

Fi, MP och V tar de nya frågorna. Den postmateriella identitets- och sakfrågepolitiken växer i betydelse. S bör inte motarbeta den utvecklingen. En konflikt längs höger-vänsterskalan måste i stället förenas med energin från postmateriella frågor som då får ett klassmässigt och därmed socialdemokratiskt svar, skriver företrädare för Katalys.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in