Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-18 22:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/socialdemokraterna-maste-lara-av-vansterpopulisterna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Socialdemokraterna måste lära av vänsterpopulisterna”

Bernie Sanders i USA är med sin retorik om de 99 mot de 1 procenten ett exempel på hur en framgångsrik socialdemokratisk populism skapar tydliga politiska gränsdragningar mellan den ekonomiska eliten och folket, skriver artikelförfattarna.
Bernie Sanders i USA är med sin retorik om de 99 mot de 1 procenten ett exempel på hur en framgångsrik socialdemokratisk populism skapar tydliga politiska gränsdragningar mellan den ekonomiska eliten och folket, skriver artikelförfattarna. Foto: Rogelio V. Solis, Rogelio V Solis/TT

DN DEBATT 19/11. Socialdemokraterna utmanas på allvar av Sverigedemokraterna om ­positionen som det stora arbetarpartiet i Sverige. Hoppet ligger i att vi nu bevittnar politikens återkomst. Bernie Sanders i USA och Jeremy Corbyn i Storbritannien är exempel på framgångsrik socialdemokratisk ­populism, skriver Enna Gerin och Daniel Suhonen, vid tankesmedjan Katalys.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in