Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 13:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/socialdemokraterna-maste-satta-jamlikheten-fore-januariavtalet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Socialdemokraterna måste sätta jämlikheten före januariavtalet”

De problem vi ser i dag beror till stor del på att Sverige haft högerregeringar som prioriterat att sänka skatterna före investeringar i välfärd och trygghet. Men vi ska inte skylla allt på dem. Klyftorna i Sverige började växa redan under 80- och 90-talen, skriver LO-styrelsen.
De problem vi ser i dag beror till stor del på att Sverige haft högerregeringar som prioriterat att sänka skatterna före investeringar i välfärd och trygghet. Men vi ska inte skylla allt på dem. Klyftorna i Sverige började växa redan under 80- och 90-talen, skriver LO-styrelsen. Foto: Bertil Ericson/TT

DN DEBATT 14/2. 

LO:s styrelse: För att återvinna ett brett stöd hos LO-medlemmarna måste regeringen nu göra en reell förändring av politiken. 

Pensionerna måste höjas, arbetskraftsinvandringen göras om i grunden och resurserna till välfärden måste öka rejält. En sådan politik kan komma i konflikt med ingångna avtal. Men S måste sätta ökad jämlikhet främst.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in