Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 07:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/socialdemokraterna-maste-slopa-kravet-pa-republik/

DN DEBATT

DN Debatt. "Socialdemokraterna måste slopa kravet på republik"

Nalin Pekgul hyllar kungahuset i ny bok: Ett verktyg för demokratin. Det socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul kräver att socialdemokraterna tar bort kravet på republik från partiprogrammet. I stället ska kungahuset ses som ett verktyg för demokratin och som den samlande kraften i ett mångkulturellt samhälle. Många intellektuella saknar förståelse för monarkins popularitet. Men så har de kanske inte heller den där riktigt nära kontakten med folk. För oss invandrare är den svenska flaggan och kungahuset viktiga tecken på vår nya tillhörighet. De feminister som vill avskaffa monarkin gör mig mycket arg. Nu när vi äntligen ska få en kvinnlig regent. Det skriver Nalin Pekgul i boken "För Sverige - Nuförtiden", som kommer ut inför Carl XVI Gustafs 60-årsdag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.