Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 15:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/socialdemokratins-uppdrag-ar-att-avveckla-karnkraften/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Socialdemokratins uppdrag är att avveckla kärnkraften”

Fyra socialdemokrater: Minnet av Tjernobyl samt Fukushima bör vara utgångspunkt för en ny epok i energipolitiken. Dags att påbörja avvecklingen av all kärnkraft i Sverige! I stället för att driva på för en energiomställning har den borgerliga regeringen skapat ytterligare osäkerhet om Sveriges framtida energiförsörjning. Det stora bakslaget kom 2010 då regeringen beslutade att tillåta nya kärnkraftsreaktorer. För oss som socialdemokrater är valet självklart. En kärnkraftsolycka kan leda till oåterkalleliga följder och den risken kan vi inte ta. Vad som nu krävs är en tydlig färdriktning: en kraftfull satsning på energieffektivisering och förnybar energi. På partikongressen 2013 måste vi socialdemokrater presentera ett konkret handlingsprogram som också innefattar kärnkraftsavveckling, skriver artikelförfattarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.