Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 05:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sparande-i-isk-ska-vara-enkelt-och-forutsagbart/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sparande i ISK ska vara enkelt och förutsägbart”

Det är inte skatten som är det största hindret för folk att börja spara på ISK, utan bristande kunskap och självförtroende, skriver artikelförfattarna.
Foto: Erich Stering

DN DEBATT 15/11.

Tidöavtalets förslag om slopad skatt på de första 300 000 kronorna som sparas i ett investeringssparkonto (ISK) kommer inte att få särskilt många fler att spara pengar. Däremot kommer det att krångla till systemet och uppmuntra till skatteplanering, skriver Andreas Runnemo och Patrick Siegbahn vid oberoende rådgivningstjänsten Småspararguiden.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.