Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 03:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sparande-till-utbildning-bor-ge-en-skattelattnad/

DN DEBATT

DN Debatt. "Sparande till utbildning bör ge en skattelättnad"

Socialminister Göran Hägglund och TCO-ordförande i gemensamt utspel: Återinför skattesubventioner för individuella sparkonton för utbildning. Särskilda sparkonton ska göra det förmånligt för alla i arbetslivet att spara till sin egen utbildning. Arbetsgivare bör kunna bidra ekonomiskt och sparande bör gynnas med skattesubventioner. Individen ska själv få bestämma vilken utbildning denne vill använda pengarna till. Och den ska inte behöva vara kopplad till en arbetsgivares bransch. Reformen kommer att kosta, men detta är en god investering. Bättre utbildning ökar rörligheten på arbetsmarknaden, vilket gagnar både individen och samhällsekonomin. Det skriver ledaren för kristdemokraterna, socialminister Göran Hägglund och Sture Nordh, ordförande för fackförbundet TCO.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.