Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-07 09:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/specialistsjukskoterskorna-maste-fa-sin-fortbildning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Specialistsjuksköterskorna måste få sin fortbildning”

Den avancerade kliniska specialistsjuksköterskan har möjlighet att bli en viktig länk mellan forskningen och vården och kan därmed bidra med ny kunskap till vårdens utveckling, skriver artikelförfattarna.
Den avancerade kliniska specialistsjuksköterskan har möjlighet att bli en viktig länk mellan forskningen och vården och kan därmed bidra med ny kunskap till vårdens utveckling, skriver artikelförfattarna. Foto: Gunnar Ask/TT

DN DEBATT 1/11. Bristen på specialistsjuksköterskor skapar stora problem i vården. Trots satsningar står nu 500 utbildningsplatser tomma. I den utredning som vi nu lämnar till regeringen kräver vi att vårdgivarna tar större ansvar för fortbildningen. Vi vill också att en ny högre specialistnivå införs: avancerad klinisk specialistsjuksköterska, skriver Kenth Nauclér och Anna Forsberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in