Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-02 10:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/spola-inte-bistandet-till-toaletter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Spola inte biståndet till toaletter”

Bästa biståndsminister Isabella Lövin, ursäkta en närgången och personlig fråga men hur många gånger per dag går du på toaletten? Vi utgår från att det är ett antal gånger och att den plats du uppsöker är ren, säker och att du till och med kan låsa dörren. Frågan kan tyckas banal men för 2,5 miljarder människor världen över handlar detta om liv och död. Varje dag dör runt 1.400 barn av diarrésjukdomar orsakade av bristen på rent vatten, sanitet och hygien, skriver Christina Jutterström och Cecilia Chatterjee-Martinsen från WaterAid Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.