Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 17:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stall-krav-pa-obligatorisk-praktik-for-bidragstagare/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ställ krav på obligatorisk praktik för bidragstagare”

Arbetslösheten ökar igen, trots att Sveriges ekonomi befinner sig i högkonjunktur. Den främsta anledningen är att utrikes födda, som utgör mer än hälften av alla arbetslösa, har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden, menar artikelförfattarna.
Arbetslösheten ökar igen, trots att Sveriges ekonomi befinner sig i högkonjunktur. Den främsta anledningen är att utrikes födda, som utgör mer än hälften av alla arbetslösa, har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden, menar artikelförfattarna. Foto: Magnus Hallgren

Många av de människor som invandrat till Sverige de senaste åren riskerar att fastna i ett livslångt utanförskap. När allt fler lever på försörjningsstöd måste samhället kunna ställa krav på motprestation i form av utbildning och praktik, skriver fyra kommunalpolitiker som företräder alliansen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in