Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 01:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stall-om-snabbt-till-nyttigare-och-mer-klimatsmart-mat/

Hälsa

Hälsa. ”Ställ om snabbt till nyttigare och mer klimatsmart mat”

Rapporten föreslår en cirka tio gånger högre konsumtion av bönor, linser och andra baljväxter, en fördubbling av grönsaker, samt en kraftig ökning av nötter och frön, jämfört med vad som konsumeras i Sverige och Norden i dag.
Rapporten föreslår en cirka tio gånger högre konsumtion av bönor, linser och andra baljväxter, en fördubbling av grönsaker, samt en kraftig ökning av nötter och frön, jämfört med vad som konsumeras i Sverige och Norden i dag. Bild: TT

DN DEBATT 18/1. Att arbeta för att alla ska få äta god, nyttig och miljövänlig mat är vår bästa möjlighet att förbättra den globala folkhälsan, stabilisera klimatet och bevara en hållbar planet. För att klara detta behövs en snabb omställning i hela livsmedelssystemet. Sverige och Norden kan och bör gå i fronten, skriver 11 miljöforskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in