Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-24 10:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stang-den-svarta-marknaden-med-forbud-mot-bostadsbyten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stäng den svarta marknaden med förbud mot bostadsbyten”

Sänk eller ta bort inkomstkravet. Genom ett sänkt eller borttaget krav på inkomst för att få teckna hyresavtal kan fler få ett förstahandskontrakt och etablera sig på bostadsmarknaden. Detsamma gäller om försörjningsstöd accepteras som inkomst, skriver artikelförfattarna.
Foto: Christine Olsson/ TT

DN DEBATT 11/5. Den svarta bostadsmarknaden frodas och göder organiserad brottslighet. Trångboddhet och segregation ökar. Vi presenterar i dag sju punkter för att vända utvecklingen, bland annat: avskaffa bytesrätten, kriminalisera köp av hyreskontrakt, förändra ebo och sätt ett tak för antal boende per lägenhet. Det skriver åtta representanter för allmännyttan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.