Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 03:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stangning-av-skolor-har-raddat-hundratals-fran-radikalisering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stängning av skolor har räddat hundratals från radikalisering”

Det marknadsliberala skolsystemet har fått mycket stora och negativa konsekvenser. Så kan vi inte ha det, skriver Mikael Damberg (S) och Morgan Johansson (S).
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 9/11.

Mikael Damberg (S) och Morgan Johansson (S): Ett intensivt arbete från Säkerhetspolisen har lett till att fem utbildningar har stängts.

Hundratals elever har räddats undan dessa radikaliseringsmiljöer. Mer behöver dock göras. Vi socialdemokrater vill därför förbjuda religiösa friskolor och vi vill reformera friskolesystemet i grunden.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.