Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 13:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stark-biblioteken-och-bygg-nationella-digitala-bibliotek/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stärk biblioteken och bygg nationella digitala bibliotek”

Alltför många skolelever är i dag utan tillgång till fungerande skolbiblioteksverksamhet, trots att alla vet att bra skolbibliotek ger bättre skolresultat, skriver Erik Fichtelius.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

DN DEBATT 8/5. Den exploderande informationsmängden på nätet har ställt biblioteken inför nya hot, problem – och möjligheter. Vi föreslår en rad åtgärder: inför nationella digitala bibliotekstjänster för alla, stärk skolbiblioteksverksamheten och barnperspektivet och gör en genomgripande modernisering av pliktlagen, skriver Erik Fichtelius, nationell samordnare, KB.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.