Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 19:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stark-jamstalldheten-med-helt-ny-foraldraforsakring/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stärk jämställdheten med helt ny föräldraförsäkring”

Liberalerna har tagit kampen för att det nu finns tre öronmärkta månader åt varje förälder. Det är vi stolta över, men nu är det dags att höja blicken bortom öronmärkta månader, skriver Gulan Avci.
Foto: Christine Olsson TT

Vi vill ha en kortare föräldraförsäkring med mycket bättre inkomstskydd än dagens långa försäkring helt utan inkomstskydd de sista månaderna. Vi vill också komma till rätta med de mekanismer som skapar en ofrivillig deltidsfälla för många kvinnor. Vi vill också göra det möjligt att anpassa längd och nivå på försäkringen, skriver Gulan Avci (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.