Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 22:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stark-landernas-mojlighet-att-stoppa-onodiga-eu-lagar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stärk ländernas möjlighet att stoppa onödiga EU-lagar”

En av EU-kommissionens vice ordförande bör få till uppgift att vara subsidiaritetskommissionär med särskilt ansvar för att bevaka tillämpningen av subsidiaritetsprincipen, skriver Göran Hägglund.
En av EU-kommissionens vice ordförande bör få till uppgift att vara subsidiaritetskommissionär med särskilt ansvar för att bevaka tillämpningen av subsidiaritetsprincipen, skriver Göran Hägglund. Foto: GERARD CERLES

Subsidiaritetskommissionär behövs. EU måste minska sin byråkrati och säkra att beslut fattas på lägsta ändamålsenliga nivå. EU-kommissionen ska inte kunna återkomma med samma förslag som de nationella parlamenten tidigare sagt nej till, skriver Göran Hägglund (KD).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Vi kunde inte ladda Klarna. Var god försök senare.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.