Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 12:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stark-medicinsk-forskning-och-utveckling-infor-nasta-halsokris/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stärk medicinsk forskning och utveckling inför nästa hälsokris”

Nu krävs politisk handlingskraft så att vi i Sverige ska kunna dra bättre nytta av forskning och utveckling, både nu och inför nästa hälsohot, och vi ser fram emot en konstruktiv dialog om våra förslag, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jonas Lindkvist

DN DEBATT 27/4.

32 företrädare för vård, akademi, företag och intresseorganisationer: Sverige är inte anpassat för dagens globala hälsoutmaningar.

Sverige kan genom medicinsk forskning och utveckling stå bättre rustade vid nästa hälsokris. Det handlar om att säkerställa forskningskompetens, kunna dela hälso- och vårddata samt öka möjligheten att genomföra patientnära studier i vården.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.