Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-31 15:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stark-skyddet-for-barn-som-utsatts-for-sexuella-overgrepp/

DN Debatt

DN Debatt. ”Stärk skyddet för barn som utsätts för sexuella övergrepp”

Nyligen dömdes en 50-årig man för att ha kört ut en 16-årig flicka till en skog där han sexuellt utnyttjade henne. Trots att skogen var en plats där ingen hjälp fanns att få ansåg tingsrätten att ”en vacker svensk skog” inte kan anses som skadlig i något fall.
Nyligen dömdes en 50-årig man för att ha kört ut en 16-årig flicka till en skog där han sexuellt utnyttjade henne. Trots att skogen var en plats där ingen hjälp fanns att få ansåg tingsrätten att ”en vacker svensk skog” inte kan anses som skadlig i något fall. Foto: Peter Claesson

Regeringen ser nu över skyddet för barn som utsätts för sexuella övergrepp. Visst finns det mycket att vinna på ett bättre lagskydd, men än mer akut är utbildning för domare, jurister och poliser. Om inte de som ska utreda brotten och tolka lagarna har kunskap nog – så kan inte alla lagar i världen hjälpa barnen, skriver Nina Rung, kriminolog.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in