Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 00:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stark-svensk-humanitet-lat-de-ensamkommande-stanna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stärk svensk humanitet: Låt de ensamkommande stanna”

De unga har snart tillbringat en fjärdedel av sina liv i Sverige. Om de nu ska utvisas så är det inte sällan familjemedlemmar som gränspolisen ska hämta, skriver Hans Blix, Jan Eliasson och Alf Svensson.
De unga har snart tillbringat en fjärdedel av sina liv i Sverige. Om de nu ska utvisas så är det inte sällan familjemedlemmar som gränspolisen ska hämta, skriver Hans Blix, Jan Eliasson och Alf Svensson. Foto: Anders Wiklund, Eero Hannukainen, Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 5/7.

Hans Blix, Jan Eliasson och Alf Svensson: Inled en ny migrationspolitik med att rätta till den misslyckade hanteringen av dessa ungdomar.

Den plågsamma hanteringen av de barn och ungdomar som kom till Sverige under flyktingkatastrofen 2015 har skapat sår i det svenska samhället, sår som riskerar att ta lång tid att läka. Nu är det dags att göra rätt och bevilja ungdomarna permanenta uppehållstillstånd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in