Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 23:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stark-svensk-humanitet-lat-de-ensamkommande-stanna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stärk svensk humanitet: Låt de ensamkommande stanna”

De unga har snart tillbringat en fjärdedel av sina liv i Sverige. Om de nu ska utvisas så är det inte sällan familjemedlemmar som gränspolisen ska hämta, skriver Hans Blix, Jan Eliasson och Alf Svensson.
Foto: Anders Wiklund, Eero Hannukainen, Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 5/7.

Hans Blix, Jan Eliasson och Alf Svensson: Inled en ny migrationspolitik med att rätta till den misslyckade hanteringen av dessa ungdomar.

Den plågsamma hanteringen av de barn och ungdomar som kom till Sverige under flyktingkatastrofen 2015 har skapat sår i det svenska samhället, sår som riskerar att ta lång tid att läka. Nu är det dags att göra rätt och bevilja ungdomarna permanenta uppehållstillstånd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.