Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 00:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/starkt-stod-for-att-satta-in-militar-mot-grov-kriminalitet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Starkt stöd för att sätta in militär mot grov kriminalitet”

Allra störst förtroende för försvaret återfinns hos sympatisörer till Socialdemokraterna och Liberalerna, skriver artikelförfattarna.
Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 8/6.

Göteborgsforskare: 78 procent anser att det är en viktig uppgift för Försvarsmakten att bistå polisen vid insatser mot grov kriminalitet.

Det finns ett starkt folkligt stöd för att låta försvaret bistå polisen vid insatser mot grov kriminalitet. Förtroendet för försvaret är också det största på åtminstone 35 år och det finns ett tydligt stöd för höjda försvarsutgifter. Det visar vår nya studie från SOM-institutet vid Göteborgs universitet, skriver Ulf Bjereld, Joakim Berndtsson och Karl Ydén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.