Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 03:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/staten-bor-ta-over-ansvaret-for-personlig-assistans/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Staten bör ta över ansvaret för personlig assistans”

Vi föreslår att 20-timmarsgränsen tas bort och att Försäkringskassan som ensam huvudman ska tillämpa samma kvalifikation och praxis som kommunerna gör i dag, skriver artikelförfattarna.
Foto: Hasse Holmberg / TT

DN DEBATT 1/3.

Dagens system för personlig assistans där staten och kommuner delar på ansvaret är ineffektivt och otydligt. Vi föreslår därför att staten genom Försäkringskassan ensamt ska besluta om och finansiera assistansen. Det skapar större likvärdighet, och ökar skyddet mot utnyttjandet av välfärdssystem, skriver regeringens särskilda utredare Lars Lööw med flera.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.