Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-06 19:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/staten-klarar-inte-malen-for-halso-och-sjukvarden/

DN Debatt

DN Debatt. ”Staten klarar inte målen för hälso- och sjukvården”

I internationella jämförelser av befolkningens erfarenheter av sjukvården upplevs både tillgängligheten och tillgången till fast läkare vara sämre i Sverige än i flera andra jämförbara länder, skriver artikelförfattarna.
I internationella jämförelser av befolkningens erfarenheter av sjukvården upplevs både tillgängligheten och tillgången till fast läkare vara sämre i Sverige än i flera andra jämförbara länder, skriver artikelförfattarna. Foto: Rolf Adlercreutz/TT

DN DEBATT 31/8. Staten klarar inte de nationella målen för hälso- och sjukvården – dessa framstår alltmer som retorik som förlorat sitt innehåll för patienterna. I stället för att fortsätta att lappa och laga ett vårdsystem som inte längre är ändamålsenligt bör vi göra som våra nordiska grannländer och skapa nationella sjukvårdsstrukturer, skriver tre vårdchefer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in