Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 19:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/staten-maste-bygga-egen-vaccinfabrik-omedelbart/

DN DEBATT

DN Debatt. "Staten måste bygga egen vaccinfabrik omedelbart"

Forskarlarm om fågelinflusensan: Monopolföretag tjänar pengar på att börja sälja vaccin först när smittan krävt dödsoffer i Sverige. Sverige saknar möjligheter att snabbt få fram tillräcklig mängd vaccin i ett krisläge på grund av fågelinfluensan. Vi kan inte lita på att vaccintillverkare med vinstintressen i en monopolliknande situation tar ansvaret att öka produktionen av vaccin. Staten måste träda in och snarast möjligt bygga en fabrik för inhemsk produktion till svenska folket. Uppmaningen till regeringen kommer från Rikard Forslid, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.