Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-20 13:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/staten-maste-minska-risken-i-grona-privatinvesteringar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Staten måste minska risken i gröna privatinvesteringar”

Vi befinner oss i början av en grön industriell revolution med bland annat utveckling av fossilfritt järn och stål, skriver nationelle samordnaren Svante Axelsson.
Foto: Christine Olsson/TT

DN DEBATT 24/3.

Svante Axelsson, nationell samordnare: Sverige behöver bli oberoende av fossila bränslen av såväl klimat- som ­säkerhetsskäl. Stora industriinvesteringar krävs. Det finns överskott av privat kapital men inte riskvilja. I den strategi som Fossilfritt Sverige på torsdagen överlämnar till regeringen framgår hur staten kan stötta ­investeringarna utan att det kostar skattepengar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.