Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 00:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/staten-maste-ta-ett-storre-ansvar-for-att-skydda-judar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Staten måste ta ett större ansvar för att skydda judar”

I lördags förvandlades gudstjänsten i synagogan Tree of Life i Pittsburgh i USA till en massaker med elva döda. Det antisemitiska våldet ökade med 57 procent i USA bara under förra året, skriver artikelförfattarna.
Foto: Gene J. Puskar, Gene J. Puskar/TT

DN DEBATT 30/10. Våra politiker måste nu ta ansvar för att en tragedi liknande den som utspelats i USA inte kan ske i Sverige. I dag tvingas judiska församlingar lägga mellan 25 och 50 procent av medlemsavgifterna på säkerhet. Men det måste vara statens ansvar att skapa trygghet för medborgarna inklusive landets judiska befolkning, skriver styrelsen för Judiska centralrådet i Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.