Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-22 23:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/staten-ska-ta-storre-ansvar-for-skolor-med-stora-behov/

DN Debatt

DN Debatt. ”Staten ska ta större ansvar för skolor med stora behov”

Skolkommissionen lämnade i april (bilden) det mest genomarbetade förslaget för svensk skola på decennier. Sedan slutbetänkandet har regeringen arbetat intensivt med att genomlysa varje beståndsdel utifrån konsekvensanalys och remissynpunkter, skriver Gustav Fridolin.
Skolkommissionen lämnade i april (bilden) det mest genomarbetade förslaget för svensk skola på decennier. Sedan slutbetänkandet har regeringen arbetat intensivt med att genomlysa varje beståndsdel utifrån konsekvensanalys och remissynpunkter, skriver Gustav Fridolin. Foto: Claudio Bresciani/TT

Skolkommissionen pekar på behovet av en tydligare ansvarsfördelning. Professionen ska äga tillit och ansvar för det pedagogiska arbetet och vägvalen. Staten ska ansvara för att varje huvudman har de förutsättningar som krävs för att ge alla elever goda kunskaper oavsett bostadsort och hemförhållanden, skriver Gustav Fridolin (MP).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in