Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/statens-behov-av-utrymme-hotar-stockholms-innerstad/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Statens behov av utrymme hotar Stockholms innerstad”

Stockholms kultur- och fastighetsborgarråd: Den levande stadsmiljön i City riskerar att förvandlas till ett öde kontorsområde som är stängt efter arbetstid. Det finns oroväckande tecken på att samförståndet mellan Stockholms stad och staten är på väg att brytas när det gäller synen på det offentliga rummet. Fastighetsverkets beslut att säga upp kontraktet med Dansmuseet på Gustav Adolfs torg är ett sådant tecken. Men det kanske bara är början. Det har kommit till min kännedom att staten har som långsiktig plan att få bort samtliga kommersiella aktörer på Drottninggatan för att bereda plats för rege­ringskansliet. Effekterna skulle bli förödande för ett av Stockholms viktigaste promenadstråk. Nu står vi inför ett vägskäl. Antingen går Stockholm mot att bli en sluten förvaltningsstad eller också bejakar vi att utveckla och öppna upp det offentliga rummet, skriver Madeleine Sjöstedt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.