Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 15:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/statens-sena-beslut-har-bromsat-kampen-mot-viruset/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Statens sena beslut har bromsat kampen mot viruset”

Nu efterfrågar kommunerna återigen möjlighet att införa besöksförbud i äldreomsorgen. Trots att regeringen gav Folkhälsomyndigheten befogenhet att besluta om lokala besöksförbud i mitten av november, finns ännu inte några kriterier eller beslut om långsiktiga besöksförbud, skriver artikelförfattarna.
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 9/12.

SKR-ordförande: Pandemin har satt ljuset både på vad som fungerar och vad som inte fungerar i vårt land i kristid.

När staten har agerat snabbt och resolut under coronakrisen – och i samverkan med SKR, regionerna och kommunerna – så har det gett resultat. Men sena eller uteblivna beslut, liksom långdragna processer, har skapat svårigheter i stället för möjligheter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.