Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 14:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/statens-snabba-retratt-fran-landsbygden-maste-bromsas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Statens snabba reträtt från landsbygden måste bromsas”

Vi uppmanar regeringen att så snart som möjligt formulera ett mål om att hela befolkningen ska ha tillgång till digital infrastruktur med hög överföringskapacitet senast 2025, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jonas Lindkvist

En decentraliserad förvaltning är grunden för ett Sverige som håller ihop. I ett första steg behöver regeringen säkerställa att de statliga jobb som i dag finns blir kvar. I ett nästa steg bör man omlokalisera hela myndigheter och vissa funktioner till landsbygderna, skriver Parlamentariska landsbygdskommittén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.