Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 11:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/statistiken-om-vantetider-i-specialistvarden-ar-opalitlig/

DN Debatt

DN Debatt. ”Statistiken om väntetider i specialistvården är opålitlig”

En sund vårddebatt är helt beroende av korrekta kunskapsunderlag för politiker, tjänstemän, professioner och patienter. Bara då kan vi föra en välinformerad diskussion om vårdens förutsättningar att erbjuda rätt vård i rätt tid. Och rädda liv, skriver artikelförfattarna.
En sund vårddebatt är helt beroende av korrekta kunskapsunderlag för politiker, tjänstemän, professioner och patienter. Bara då kan vi föra en välinformerad diskussion om vårdens förutsättningar att erbjuda rätt vård i rätt tid. Och rädda liv, skriver artikelförfattarna. Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 1/9. Vår utvärdering av väntetiderna i specialistvården visar otvetydigt på brister i statistiken, framför allt beroende på stora skillnader i rapporteringen. Det är därför inte självklart att den rapporterade fördubblingen av vårdkön efter kömiljardens slopande speglar en verklig försämring, skriver företrädare för Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in