Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 06:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/statliga-ungdomsvarden-kan-ta-sig-ur-krisen-sa-har/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Statliga ungdomsvården kan ta sig ur krisen så här”

Personalen behöver ta hänsyn både till de egna känslorna som arbetet väcker och till ungdomarnas känslor. Det görs inte i dagsläget, eftersom fokus är på effektivitet, rationalitet och byråkratisering, skriver Peter Andersson.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 2/1.

Forskaren Peter Andersson: Personalen på ungdomshemmen gör ofta ett bra arbete. Men det behöver ställas tydligare krav på grundutbildning.

Att arbeta med samhällets mest utsatta barn och ungdomar ska inte vara en uppgift för vem som helst. Det ska inte vara ett ”extrajobb” bland flera.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.