Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 05:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/statligt-veto-ska-inte-avgora-om-foretag-overlever/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Statligt veto ska inte avgöra om företag överlever”

Det nya förfarandet gör att företagens ekonomiska problem blir en allmän handling, vilket utsätter bolagen för direkt konkursrisk, skriver artikelförfattarna.
Foto: Martina Holmberg / TT

DN DEBATT 13/11.

Nyligen lanserades den nya lagen om företagsrekonstruktion, som på papperet skulle leda till en mer effektiv och ändamålsenlig process för krisande företag. Efter tre månader har den visat sig vara en oanvändbar skrivbordsprodukt som hotar marknadsekonomin, skriver Peter Thörn, Småföretagarnas riksförbund, och insolvensadvokaten Rolf Åbjörnsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.