Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 07:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/statsbidrag-for-likvardighet-i-skolan-anvands-till-annat/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Statsbidrag för likvärdighet i skolan används till annat”

Det är rimligt att en skola i ett utanförskapsområde får mer pengar än en skola med pedagogiskt mer gynnsam elevsammansättning, skriver Åsa Fahlén.
Det är rimligt att en skola i ett utanförskapsområde får mer pengar än en skola med pedagogiskt mer gynnsam elevsammansättning, skriver Åsa Fahlén. Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 24/4. Skolans viktigaste statsbidrag har misslyckats med sitt syfte redan innan det blivit fullt utbyggt. Det är dags att förbereda ett nästa steg, det vill säga flytta skolans finansiering helt från kommunerna till staten. Vi kan i dag presentera en modell för hur det kan göras – redan under denna mandatperiod, skriver Åsa Fahlén, ordförande för Lärarnas riksförbund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.