Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-23 03:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stefan-lofven-har-medvetet-skjutit-ansvaret-ifran-sig/

DN Debatt

DN Debatt. ”Stefan Löfven har medvetet skjutit ansvaret ifrån sig”

Stefan Löfven saknade under ett helt år förutsättningar att leda och hålla samman regeringens arbete under denna allvarliga säkerhetskris. Han har övergivit inte enbart viktiga delar av arvet från alliansregeringens krisorganisation, utan även ett grundsyfte med Erlanders nyordning, skriver Anna Kinberg Batra.
Stefan Löfven saknade under ett helt år förutsättningar att leda och hålla samman regeringens arbete under denna allvarliga säkerhetskris. Han har övergivit inte enbart viktiga delar av arvet från alliansregeringens krisorganisation, utan även ett grundsyfte med Erlanders nyordning, skriver Anna Kinberg Batra. Foto: Janerik Henriksson TT

Vi kan inte ha en statsminister som skjuter ansvar, kraft och förmåga ifrån sig. Sverige behöver en statsminister som ser till att få information och inte tvekar att agera när det krävs, som lyssnar på olika åsikter men har förmågan att fatta beslut, som leder regeringens arbete och inte är ett rundningsmärke, skriver Anna Kinberg Batra (M).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in