Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 17:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stifta-lag-om-forbud-att-fora-in-karnvapen-i-sverige/

DN Debatt

DN Debatt. ”Stifta lag om förbud att föra in kärnvapen i Sverige”

I samband med flottbesök av krigsfartyg från USA, grundstötningen av den sovjetiska ubåten U 137 (1981) och nu senast i samband med det aktuella Värdlandsavtalet mellan Sverige och Nato har upprepade gånger påståtts, att det är förbjudet att föra in kärnvapen i Sverige, skriver artikelförfattarna.
I samband med flottbesök av krigsfartyg från USA, grundstötningen av den sovjetiska ubåten U 137 (1981) och nu senast i samband med det aktuella Värdlandsavtalet mellan Sverige och Nato har upprepade gånger påståtts, att det är förbjudet att föra in kärnvapen i Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: Stefan Lindblom/TT

Inget förbud i dag. Det har i debatten upprepade gånger påståtts, att det är förbjudet att föra in kärnvapen i Sverige. Men något sådant förbud finns inte. Vi förespråkar därför att riksdagen i lag förbjuder införandet av kärnvapen till Sverige. Finland har en kristallklar formulering, som kan vara förebild för svensk lagstiftning, skriver fyra försvarsdebattörer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in