Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 01:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stockholms-narkomaner-maste-fa-rena-sprutor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stockholms narkomaner måste få rena sprutor”

Folkpartister i Stockholm kräver: Jan Björklund måste visa sig som en social­liberal och ge Stockholms missbrukare en chans att slippa bli hivsmittade. Bland injektionsmissbrukare i Stockholm är hiv och hepatit mycket utbrett. Bara under första halvan av 2009 upptäcktes ett dussin nya hivfall. Människor smittas i onödan för att huvudstaden inte har ett sprututbytesprogram. I Lund och Malmö där man byter ut sprutor har svår smittspridning förhindrats. Vi kräver att folkpartiledaren Jan Björklund tar initiativ till att sprututbyten ska kunna ske i hela landet, skriver fyra folkpartister i Stockholmsregionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.