Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 01:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stockholmsvarden-ar-daligt-rustad-for-coronaviruset/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stockholmsvården är dåligt rustad för coronaviruset”

Flera av Stockholm sjukhus har toppmoderna lokaler med välutrustade intensivvårdsplatser men de står tomma eftersom det saknas personal, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 28/2.

Karin Rågsjö (V) och Jonas Lindberg (V): Redan nu är vården i kris – patienter trängs på akutmottagningarna och vårdpersonalen protesterar.

Om coronaviruset sprider sig i Stockholm kommer intensivvårdsplatserna att bli hårt belastade. Högern som styr regionen med Miljöpartiet har misslyckats med att bygga upp en stark vård. Orsaken till krisen är personalbrist.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.