Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 03:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stoppa-planerna-pa-att-gora-stockholm-till-eget-elprisomrade/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stoppa planerna på att göra Stockholm till eget elprisområde”

Regeringen måste förtydliga att förslaget att göra Stockholm till ett eget elprisområde inte är en lösning på kapacitetsbristen i regionen, skriver artikel­författarna.
Regeringen måste förtydliga att förslaget att göra Stockholm till ett eget elprisområde inte är en lösning på kapacitetsbristen i regionen, skriver artikel­författarna. Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 23/6.

Anna König Jerlmyr (M) och Johan Lindehag, vd för elnätsföretaget Ellevio: De statliga planerna på att göra Stockholmsregionen till ett eget, femte elprisområde måste stoppas. Det skulle öka kostnaderna för ett vanligt villahushåll med ytterligare 5 000–7 000 kronor per år.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.