Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stor-valfardsreform-kan-radda-socialdemokraternas-sjal/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stor välfärdsreform kan rädda Socialdemokraternas själ”

Exakt vad som skulle fungera som en klassisk välfärdsreform kan diskuteras men exempelvis en reform som ledde till att tandvård för patienten hade samma kostnadsnivåer som vanlig sjukvård skulle nog motsvara den slags välfärdsutbyggnad partiet en gång stod för, skriver Jonas Hinnfors.
Exakt vad som skulle fungera som en klassisk välfärdsreform kan diskuteras men exempelvis en reform som ledde till att tandvård för patienten hade samma kostnadsnivåer som vanlig sjukvård skulle nog motsvara den slags välfärdsutbyggnad partiet en gång stod för, skriver Jonas Hinnfors. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 16/2. Det dramatiska trendbrottet hos socialdemokratin kan förklaras med oförmågan att leverera i förhållande till visionerna om välfärdsstaten. Partiets strateger fokuserar nu i stället på brott, straff och integration. Exempelvis en stor tandvårdsreform kan vara ett alternativ för att skapa förnyad legitimitet, skriver statsvetaren Jonas Hinnfors.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.