Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 10:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stor-valfardsreform-kan-radda-socialdemokraternas-sjal/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stor välfärdsreform kan rädda Socialdemokraternas själ”

Exakt vad som skulle fungera som en klassisk välfärdsreform kan diskuteras men exempelvis en reform som ledde till att tandvård för patienten hade samma kostnadsnivåer som vanlig sjukvård skulle nog motsvara den slags välfärdsutbyggnad partiet en gång stod för, skriver Jonas Hinnfors.
Exakt vad som skulle fungera som en klassisk välfärdsreform kan diskuteras men exempelvis en reform som ledde till att tandvård för patienten hade samma kostnadsnivåer som vanlig sjukvård skulle nog motsvara den slags välfärdsutbyggnad partiet en gång stod för, skriver Jonas Hinnfors. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 16/2. Det dramatiska trendbrottet hos socialdemokratin kan förklaras med oförmågan att leverera i förhållande till visionerna om välfärdsstaten. Partiets strateger fokuserar nu i stället på brott, straff och integration. Exempelvis en stor tandvårdsreform kan vara ett alternativ för att skapa förnyad legitimitet, skriver statsvetaren Jonas Hinnfors.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in