Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 14:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stora-dagstidningar-dranerar-stodet-till-de-lokala-medierna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stora dagstidningar dränerar stödet till de lokala medierna”

De lokala medierna är en del av demokratins infrastruktur, och syftet med det nya stödet till lokaljournalistik i svagt bevakade områden var att återskapa en del av denna infrastruktur, skriver artikelförfattarna.
De lokala medierna är en del av demokratins infrastruktur, och syftet med det nya stödet till lokaljournalistik i svagt bevakade områden var att återskapa en del av denna infrastruktur, skriver artikelförfattarna. Foto: Helena Landstedt/TT

DN DEBATT 10/12. Det nya mediestödet skulle särskilt stärka lokaljournalistiken i svagt bevakade områden. Men största delen av de ökade resurserna har gått till några få stora dagstidningar. Inte ens hälften av det stöd som lokalmedier ansökte om kunde delas ut. Det är en gåta varför regeringen konstruerat stödet så här, skriver Gunnar Nygren, Carina Tenor och Lars Truedson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.