Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-18 01:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/storforetags-hallbarhetsmal-leder-for-sallan-till-handling/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Storföretags hållbarhetsmål leder för sällan till handling”

Oljeindustrin kan inte välja bort mål som innebär en övergång till förnybara energislag, resenäringen kan inte fokusera på social hållbarhet utan att ta sig an utsläppen från flygresor och förpackningsindustrin måste adressera frågor om plast från fossil olja och cirkulära materialflöden, skriver artikelförfattarna.
Oljeindustrin kan inte välja bort mål som innebär en övergång till förnybara energislag, resenäringen kan inte fokusera på social hållbarhet utan att ta sig an utsläppen från flygresor och förpackningsindustrin måste adressera frågor om plast från fossil olja och cirkulära materialflöden, skriver artikelförfattarna. Foto: Carina Johansen/TT

DN DEBATT 7/9.

Fem forskare: En ny studie visar att det finns en risk att företagen ”grönmålar” genom att fokusera på mål där de redan presterar bra.

Allt fler företag följer FN:s globala hållbarhetsmål. Men ett effektivt klimatarbete och en hållbar återstart av ekonomin kräver också att företagen sätter mål som styr mot Parisavtalet, inkluderar hela värdekedjan och är långsiktiga.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in