Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 18:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/storstadsbor-i-normalvillor-drabbas-av-nya-s-politiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Storstadsbor i normalvillor drabbas av nya S-politiken”

Skatteexperter: Det är dags för en ny skattereform under nästa mandatperiod, som ersätter dagens kortsynta manövrerande. Socialdemokraterna vill att förmögenhetsskatten ska återuppstå – med alla de orättvisor och snedvridningar som den gamla skatten medförde. Vi förstår inte vilka fördelningspolitiska eller statsfinansiella syften en så grundligt söndertrasad del av skattesystemet kan ha. Verkningarna av dess tidigare existens är klara: 500 miljarder i dolda tillgångar har flyttats ur landet och redan hotet om ett återinförande gör att skatteflykten tar ny fart. Skatternas legitimitet hotas av de politiska partiernas kortsynta manövrerande och det är dags för en ny skattereform, skriver Kjell-Olof Feldt och Sven-Olof Lodin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.