Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 17:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/strandskyddet-maste-andras-for-att-behalla-sin-legitimitet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Strandskyddet måste ändras för att behålla sin legitimitet”

Gå inte vidare åt att utvidga strandskyddet i meter räknat vilket gjorts ibland under strandskyddets historia. Det är de ursprungliga 100 metrarna på båda sidor om strandlinjen som är de kritiska, skriver artikelförfattarna.
Gå inte vidare åt att utvidga strandskyddet i meter räknat vilket gjorts ibland under strandskyddets historia. Det är de ursprungliga 100 metrarna på båda sidor om strandlinjen som är de kritiska, skriver artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 8/6. Strandskyddslagstiftningen ska enligt januariavtalet göras om i grunden. Strandskyddet bör uppdateras så att det har legitimitet hos breda grupper för att kunna finnas kvar på längre sikt. Men ett politiskt beställningsarbete utan ordentligt underlag riskerar att leda till mer problem. Vi har sju förslag att beakta i en kommande utredning, skriver fyra forskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in