Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 10:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/strategin-for-digitalisering-i-skolan-maste-stoppas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Strategin för digitalisering i skolan måste stoppas”

Forskning visar att elever tenderar att lita på det första de finner när de söker på internet, skriver Isak Skogstad.
Forskning visar att elever tenderar att lita på det första de finner när de söker på internet, skriver Isak Skogstad. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 9/11. Den nya digitaliseringsstrategin för skolan måste stoppas omedelbart av en ny regering. Den riskerar inte bara att få stora negativa konsekvenser för elevernas kunskapsresultat utan faktiskt också för elevernas digitala kompetens – eftersom det inte finns någon generell digital kompetens. Tyvärr är forskningen om digitalisering alltför okritisk, skriver läraren Isak Skogstad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.