Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 15:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/stress-over-ekonomi-och-skola-bakom-ungas-psykiska-ohalsa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Stress över ekonomi och skola bakom ungas psykiska ohälsa”

Skillnaderna i stressnivåer mellan ett betygsfritt mellanstadium och ett högstadium med betyg ger en tydlig indikation om betygens roll för uppkomst av stress och psykosomatiska besvär, skriver artikelförfattarna.
Foto: Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 29/1.

Två forskare: Ungas psykiska hälsa riskerar att försämras ytterligare av ökad ekonomisk stress i spåren av coronapandemin.

Risken är också stor för att skolstressens negativa effekter kommer att bestå om inte betygssystemen ändras och den ökade polariseringen och segregeringen inom skolan bryts, skriver Curt Hagquist och Jan-Eric Gustafsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.